tiistai 29. lokakuuta 2019

Ensimmäinen päivä koulussa

Onpas jännittävää päästä tutustumaan saksalaiseen kouluun ja heidän tapaansa toimia. Koulu on nimeltään Maria Lenssen Berufskolleg. Siellä voi opiskella kampaajaksi, kosmetologiksi tai vaatesuunnittelua/vaatturiksi. Itse tutustun kosmetologi ja kampaaja-opintoihin näiden päivien aikana.




Alkajaisiksi pääsimme jalkojenhoito-tunnille. Opiskelijat harjoittelivat toisilleen jalkojenhoitoa. Samanlaista paljon mutta teimme huomioita eroavaisuuksista myös. Meillä Suomessa huolehditaan tehokkaammin välineiden huollosta/hygieniasta.  Suomessa kosmetologi käyttää monipuolisesti työvälineitä mm. veistä, poraa ja raspia. Saksassa käyttävät vain poraa. Heillä jalkahoitaja käyttää myös veistä. Eli kosmetologi tekee enemmän hemmottelua, ei ehkä niin tehokasta lopputulosta kuin Suomessa teemme.


























Jännittävintä  päivässä ehkä oli Annien työpaikkojen valinta. Heidän piti näkemättä päättää kumpaan yritykseen menevät. Toinen salongeista sijaitsee Mänchengladbachin keskustassa ja toinen bussi- sekä junamatkan päässä Brüggenissä. Molemmat toki toivoivat lähempää paikkaan, joten kivi-paperi-sakset otettiin käyttön. :)


Harjoittelupaikka Mönchengladbachissa oli suloinen pieni kahden hoitohuoneen salonki. Siellä työskentelee myös omistajan mies lääkärinä operoita tehden. Luomien poistoa yms. Ihanan ystävällisiä paikassa ovat ja täällä Anni saa varmasti nähdä uusia asioita ja oppia uusia juttuja.

Kävimme vielä Brüggenissä tutustumassa toisen Annin harjoittelupaikkaan. Hoitolassa on myös pieni vaateputiikki ja hoitolan pitäjä ihana äidillinen rouva. Tilat ovat kahdessa kerroksessa. Hoitolahuoneet löytyvät yläkerrasta omasta rauhastaan. Ihana poreammekin asiakkaita varten hemmottelee. Rouva oli kyllä niin sydämellinen, että minulle tuli hyvä mieli laskea Anni sinne harjoitteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kouvolan seudun ammatiopiston hius- ja kauneudenhoitoalan ammatinohjaajan tunnelmia Saksassa.

Minun lähtöpäiväni

Aamu varhain herätys ja nokka kohti juna-asemaa. Illalla olin ennättänyt käydä tutustumassa reittiin ja mistä juna lähtee. Aikataulu olivat ...